پرزيدنت اوباما در سخنرانی روز سه شنبه خود مصر را الگوی مناسبی برای مردم ايران خواند. اما به باور برخی از صاحبنظران، رسيدن به آزادی برای ايران دشوارتر از مصر است.
واشنگتن پست سخنان روز سه شنبه پرزيدنت اوباما در انتقاد از سرکوب معترضان در ايران را محتاطانه و با دقت خوانده؛ و نوشته است رييس جمهوری آمريکا، دولت جمهوری اسلامی را فراخوانده است تا به مخالفان اجازه دهد شکايات خود را مطرح کنند؛ اما خواستار تغيير در رهبری نشده است. به نوشته واشنگتن پست، اين نکته بيانگر تفاوت فاحش ميان چالش هايی است که واشنگتن در رويارويی با انقلاب اخير مصر و مسأله ايران با آن روبروست.
روزنامه لوموند نيز بخشی از سخنان رييس جمهوری آمريکا را ذکر کرده است که در آن پرزيدنت اوباما با انتقاد از رويکرد جمهوری اسلامی در استقبال از انقلاب آزادی خواهانه مردم مصر و سرکوب آزاديخواهان در داخل کشور، خطاب به هم پيمانان واشنگتن در خاورميانه می گويد از مصر الگو بگيرند، نه ايران.
اما وال استريت جورنال می نويسد هر چند جنبش سبز مردم ايران برای دموکراسی در سال ۱۳۸۸ وحشيانه سرکوب شد، هرگز بطور کامل قلع و قمع نشد؛ و شاهد اين مدعا فريادهای مرگ بر ديکتاتوری بود که روز دوشنبه در گوشه و کنار ايران شنيده می شد. زمينه های انقلاب در ايران از هر نظر فراهم است؛ اما آنچه که پيروزی را برای مردم ايران، دشوارتر از مصريان می کند، ظلم بی حد دولت جمهوری اسلامی، و وحشيگری نيروهای نظامی و انتظامی و لباس شخصی عليه مردم کشور خود است. اين روزنامه می نويسد انقلاب سرانجام در ايران برپا خواهد شد؛ اما تا آن روز، ايالات متحده و هم پيمانانش بايد استراتژی فشار و انزوا را عليه دولت ايران ادامه دهند.
از سوی ديگر واشنگتن پست گزارش ديگری دارد با عنوان «دوران نقاهت تأسيسات هسته ای نطنز از حمله سايبری کرم استاکس نت به سر رسيده است.» اين روزنامه به نقل از يک مقام آژانس بين المللی انرژی اتمی -- که نخواسته است نامش فاش شود -- می نويسد تصاوير ثبت شده توسط دوربين های مداربسته ای که آژانس در تأسيسات فرآوری اورانيوم نطنز کار گذاشته نشان می دهد که تلاش دانشمندان اتمی ايران برای رفع آسيب های ناشی از حمله بدافزار کامپيوتری استاکس نت و جايگزين کردن تجهيزات از کار افتاده نيروگاه نظنز، سريعتر از زمان مورد انتظار، به ثمر رسيده است.
No comments:
Post a Comment