Thursday, March 3, 2011

گفتگوی روزانه ی محسن سازگارا چهارشنبه 11 اسفند

سلام،

چهارشنبه 11 اسفند 89، 2 مارس 2011 میلادی

خسته نباشید، دست مریزاد. آنچه که روز گذشته در تمامی شهرهای ایران، بسیاری نقاط میهن عزیز مان ایران اتفاق افتاد سرفصل جدیدی شد در مبارزات آزادایخواهانه سبز ملت ایرن. پس از الله اکبری که شب قبل از آن میلیونها نفر سر دادند تا شعارهای مرگ بر دیکتاتور و رعب و وحشت را در دل دیکتاتور و حامیان وی نشاندند، تظاهرات روز گذشته حرکتی بود که نشان داد که مردم شجاع ما از دیکتاتور و تهدیدهای او و لشگر تا بن دندان مسلح وی نمی ترسند. حکومتی که فکر می کرد که اگر آقایان موسوی و کروبی را دستگیر کند، گرد مرگ بر سر جامعه خواهد پاشید و با تهدید و اعدام و شکنجه و زندان می تواند یک ملت را سر جای خودش بنشاند و ساکتشان کند، حالا مواجه شده با جنبش نیرومندی که مطالبه آزادی رهبران سیاسی آن هم به سایر مطالباتش اضافه شده که در راس آنها مرگ بر دیکتاتور و پایین آوردن آقای خامنه ای و انتخابات آزاد قرار دارد. اگر من بخواهم تصویری را که صبر کردم تا از سراسر همه را بدست بیاورم، خدمت شما ترسیم بکنم این است که مجموعه تظاهراتی که اتفاق افتاد بزرگتر از دو تظاهرات قبلی بود. اولین گام در سه شنبه های اعتراضی را ملت بسیار محکم برداشت و بسیاری تاکتیکهایی که در تظاهرات قبلی شکل گرفته بود در این حرکت دیروز در پاره ای از نقاط به بهترین نحو اجرا شد. غیر از تهران گزارشاتی که داشتیم از شیراز، مشهد، کرمانشاه، تبریز، کرج، سمنان، اراک، اصفهان، اسلامشهر، کرمان، رشت و پاره ای از نقاط دیگر این کشور که نشان می دهد که گستره جغرافیایی جنبش دارد خودش را به اقصی نقاط ایران می رساند.

در شیراز شاید شدیدترین درگیریها گزارش شده. در مشهد درگیری توام با دستگیری گزارش شده، در کرمانشاه، در تبریز در سه یا چهار نقطه لااقل تظاهرات گزارش شد. در ارک اگرچه خیلی بزرگ ابعادش گزارش نشده ولی حرکت و اعتراض شکل گرفته بوده. در اصفهان راهپیمایی سکوت بوده، در اسلامشهر، جنوب شهر تهران، در چندین نقطه تظاهرات پراکنده و شعار و درگیری بوده. در کرمان در حد دانشجوها حرکت بوده، در رشت هم علیرغم باران شدید در خیابانهایی مثل مطهری، محله حاجی آباد و پاره ای نقاط دیگر هم گزارشهای تظاهرات و درگیری است. در تهران با وجود اینکه هوا بسیار سرد شده بود و قبل از ساعت تظا هرات هم باران باریده بود اما از بسیاری نقاط شهر تظاهرات و درگیری گزارش شده. از میدان فردوسی، نواب، خیابان جمهوری، خیابان آذربایجان، خیابان جمالزاده، میدان امام حسین، میدان توحید، فلکه صادقیه، تهرانپارس و بسیاری نقاط دیگر. طبیعی است که سرکوبگران در محور انقلاب-آزادی تمرکز داده بودند، یعنی همانی که جنبش می خواست، در آنجا ناچار بودند زمین گیر بشوند و فضا باز شد برای حرکت بچه ها در بسیاری از نقاط شهر مناطق شرقی شهر، شمالی شهر و حتی جنوبی شهر هم گزارشهایی داشتیم. ضمن اینکه حرکت در غرب شهر شاید بزرگتر از همه جاهای شهر تهران بوده. تاکتیکهای حکومت استفاده از گلوله های ساچمه ای بوده و داخل کردن نیروهای لباس شخصی در پیاده روها در بین مردم، همانطور که پیش بینی میشد حرکت به سمت دستگیری. کماکان گزارشهایی که داشتیم این بوده که نیروی اننتظامی در سرکوب نقش فعالی نداشته، خشن برخورد نمی کرده بجز گارد ویژه که از ترسشون همه آنها هم در زیر کلاه هایشان ماسک می زنند که مبادا شناخته شوند و کماکان ارتش سرکوب حکومت لباس شخصی هایی هستند که جالب است که اینبار بچه های 15-16 ساله دیده شده و حتی به طرز باور نکردنی پاره ای از اشخاص نقل کردند که بچه های 10-12 ساله که کودک محسوب می شوند هم دیدند با تجهیزات کامل که خیلی هم ترسیده بودند.

در اتوبان نیایش پلاکارد بسیار زیبایی نصب شده بوده با عنوان " دیکتاتور به پایان سلام کن" که ناقوس مرگ دیکتاتوی آقای خامنه ای را به صدا در آورد. بنر آقای خامنه ای را در فلکه صادقیه آتش زدند، تراکم نیروی سرکوبگران در سمت خیابان پاستور که مقر بیت رهبری هست خیلی زیاد بوده و ترس آنها را نشان می داده. در خصوص اتفاقاتی که افتاد در خصوص آمدن اتومبیلها در خیابان، جنگ و گریزی که بچه ها در خیلی نقاط کردند و تحیل آنچه که تاکتیکهای جنبش بوده فردا بشتر راجع به آنها صحبت می کنیم و امروز فقط به ذکر گزارشها می رسیم.

آقای محسن اژه ای دادستان کل دستپاچه با ایسنا مصاحبه کرد و تکذیب کرد خبر دستگیری آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و خانم کروبی و انتقال آنها به زندان حشمتیه را بلکه بتوانند از آتش خشم مردم کمی بکاهد. همینجا عذر خواهی هم بکنم که دیروز من در گزارشی که می دادم زندان حشمتیه را با زندان عشرت آباد اشتباه نقل کردم که متعلق به پادگان سپاه در میدان سپاه است. زندان حشمتیه در پشت وزارت دفاع و نزدیک به اتوبان صیاد شیرازی قرار دارد. به هر صورت این عقب نشینی حکومت کاملاً نشان می دهد که وقتی مردم حرکت می کنند، حکومتی که مدعی است که همه را می تواند بگیرد، ببندد، سرکوب بکند، چقدر وحشت زده عمل می کند.

شعارهایی که داده شد طبیعتاً در راس آنها مرگ بر خامنه ای و شعارهای آزادیخواهانه و شعارهای دفاع از آقای موسوی، یاحسین میر حسین و یا مهدی شیخ مهدی سر داده شد. اما یکی دو تا شعار هم برای اولین بار داده می شد از قبیل هاشمی حیا کن دیکتاتور را رها کن یا ارتشی با غیرت بیا به سمت ملت، شعارهای خوبی بود که داده شد.

به هر صورت در سطح جهانی هم اولین واکنش دنیا به حرکت اعتراضی مردم ایران افزایش قیمت نفت در بازارهای بورس بود که صبح تا 3 دلار هم بالا رفت ولی در انتهای ساعات بازار بورس در لندن با 1.72 دلار افزایش و در بازار نیویورک با 1.23 دلار افزایش بسته شد. اتحادیه اروپا به شدت دستگیری آقای موسوی و کروبی را محکوم کرد، وزیر خارجه آمریکا هم این دستگیری ها را محکوم کرد، وزیر امور خارجه آلمان دیروز در واقع محکوم کرده بود و خبر گزاریها هم تا آنجایی که من دنبال کردم خبرگزرایهای رویترز، آسو شویتد پرس، فرانس پرس و تلویزیونهایی مثل فاکس نیوز، سی ان ان، بی بی سی و تقریباً می شود گفت تمام رسانه های دنیا خبر حرکت مردم ایران را منعکس کردند. همگی هم در واقع انعکاس دادند که مردم در اعتراض به دستگیری رهبران جنبش حرکت اعتراضی داشتند و جنبش سبز نشان داد که پویا و زنده در میدان حضور دارد.

در اخبار دیگر هم باید گفت که خانم محتشمی پور، همسر آقای مصطفی تاجزاده هم در تظاهرات دیروز دستگیر شده که امیدواریم هرچه زودتر آزاد شود. من تحلیل راجع به این حرکت بزرگ را که اتفاق افتاده و جایگاه آن در حرکت استراتژیک جنبش و سه شنبه اعتراضی هفته آینده و چهارشنبه سوری را می گذارم برای برنامه روزهای بعد و اینکه چگونه در واقع این مسیر می تواند در خدمت حرکت کلان جنبش تاثیرات بزرگی را بگذارد.

خبر آخر هم بدهم که آقای محمدرضا رحیمی معاون اول آاقای احمدی نژاد هم ظاهراً در یک توافق پشت پرده قرار شده از معاونت اولی کنار گذاشته شود و در عوض اسم ایشان در لیست متهمین پرونده اختلاس در شرکت بیمه قید نشود درحالیکه ایشان متهم اول است.

اندکی صبر سحر نزدیک است. تا فردا شاد، پیروز، موفق و سرافراز باشید. به امید پیروزی ایران و ایرانی.

No comments:

Post a Comment